Цвете за подарък - значение на цветята

 • 20.12.10 11:27#1janoariajanoariaРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 268Цвете за подарък - значение на цветятаБукет от цветя, като подарък, може да използвате различните значения на цветята, за да изпратите своето любовно послание.

  Розите, традиционните цветя на любовта, идват от римската легенда за жена, наречена Роданте (Родейнт). Тя била преследвана от много ухажори, които били толкова много обхванати от страстта, че разбили вратата на къщата й. Това вбесило богинята Диана, която превърнала жената в цвете, а всеки един от мъжете били трънове на това цвете.

  Когато избирате цветя използвайте значението на езика на цветята, така ще придадете специално и романтично значение на букета, който правите.

  През 1600 година езика на цветята бил разработен в Конспатнинопол и в поезията на Персия. Лейди Мери Уортли Монтагю донася езика на цветята от Турция в Англия през 1716 година. Той бил разпространен във Франция и станал наръчник на 800те значения на цветята под наименованието „Книгата на езика на цветята”. Любовниците започнали да си обменят послания като си подарявали един на друг подбрани цветя или букети.

  Кала Лилия – за величествена красота

  Карамфил – червен – възхищение; бял – на добър час; чиста и пламенна любов; жълт – отхвърляне, пренебрежение; розов – любов.

  Минзухар – не на обидите и оскърбленията

  Маргаритка – невинност, нежност, лоялна любов.

  Перуника – жълтата е за страст.

  Бръшлян – брак.

  Лавандула – любов и преданост.

  Люляк – лилав – за нова любов.

  Лилия – чисто сърце.

  Лотус – отчуждена любов, забравена в миналото.

  Мента – за сила.

  Орхидея – за любов, красота, изисканост, финес; китайски символ за много деца.

  Мак – въображение.

  Роза – червена означава красота, любов и вяра; бяла – означава вечност; розова е за млада любов или безумно влюбване; жълта – за ревността или само приятелството.

  Градински чай – за мъдрост и голямо уважение.

  Лале – за перфектна любов, слава.

  Виолетка – за скромност, сила и любов.

  Божур – връзката ни е щастлива.

  Зомбюл – чиста радост.

  Камелия – бяла – прелестна си; червена – скромност.

  Нарцис –„Отново съм влюбен”.

  Гладиол – силен характер.

  Азалия – моята първа любов.
  ОтговорОтговор с цитат