Откриха нов тип свръхмасивна черна дупка

Откриха нов тип свръхмасивна черна дупка

Вселената е необятна, но и много загадъчна, което се доказва с всяко ново откритие. Колкото повече нови неща научаваме, толкова повече се убеждаваме, че знаем твърде малко за нея.

1

Черни дупки

Черни дупки - Най-новите заглавия и материали. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Черни дупки. Нашите статии за Черни дупки от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Черни дупки.
Черни дупки - Откриха първоизточника на свръхмасивните черни дупки

Откриха първоизточника на свръхмасивните черни дупки

05.07.20190407

В скорошно свое изследване астрономи откриха причината за възникването на свръхмасивните черни дупки. Те установили, че в съответствие с първопричината, въпросните обекти са били в. . .

Черни дупки - Предсказанието на Хокинг за черните дупки е потвърдено!

Предсказанието на Хокинг за черните дупки е потвърдено!

23.05.20190849

Изследователите направиха още една крачка напред към експерименталното доказване на лъчението на Хокинг. С помощта на оптичен аналог на лабораторен модел на физиката на черната дупка са създали. . .

Черни дупки - Още една от теориите на Айнщайн се оказа вярна

Още една от теориите на Айнщайн се оказа вярна

27.07.20180831

Втора от теориите на Алберт Айщайн бе потвърдена от консорциума на астрономите. Великият теоретичен физик се е оказал прав за влиянието на гравитационните сили върху светлината.

Черни дупки - Пътуването във времето е възможно, но само в миналото

Пътуването във времето е възможно, но само в миналото

21.11.20170538

Една от малкото концепции, родени в умовете на фантастите, които хората все още не са разгадали как се прави, е тази за пътуването във времето. Според един учен обаче пътуването във времето е възможно само в обратна посока, тоест в миналото

Черни дупки - Втора гравитационна вълна потвърждава най-голямото откритие във физиката

Втора гравитационна вълна потвърждава най-голямото откритие във физиката

28.09.20170463

Втора гравитационна вълна са успели са засекат учените от центъра LIGO и Специализираната обсерватория за гравитационни вълни в Италия. Ясният сигнал е бил отчетен благодарение на три сензора.

Черни дупки - Какво се случва с енергията на Вселената?

Какво се случва с енергията на Вселената?

14.09.20170567

Дали Вселената ни се намира в процес на бавна смърт или просто количество енергия от всички галактики се преобразува в нещо, което не можем да измерим е въпрос, който учените си задават.

Черни дупки - ЦЕРН: Черните дупки ни водят към паралелни светове!

ЦЕРН: Черните дупки ни водят към паралелни светове!

14.05.20170913

Един от основните въпроси във физиката е т. нар. М-теория. Според нея множеството измерения биха могли да скрият допълнителни вселени. Това е само една от частите на Струнната теория

Черни дупки - Стивън Хокинг ще лети на първото пътешествие в Космоса

Стивън Хокинг ще лети на първото пътешествие в Космоса

21.03.20170416

Стивън Хокинг – световноизвестният британски физик и изследовател на черните дупки, ще се отправи на космическо приключение. Той има намерението да приеме предизвикателството да е първият участник в експеримент за космически разходки.

Черни дупки - Теорията за белите дупки и още странни твърдения на учените

Теорията за белите дупки и още странни твърдения на учените

16.02.20170951

Винаги е имало странни научни теории. Някои са толкова необичайни, че обикновеният човешки мозък не може да ги проумее и ги отхвърля с лека ръка. Представяме ви най-странните научни теории, които повечето приемат с присмех. . . поне засега

Черни дупки - Масивна черна дупка формира Вселената ни

Масивна черна дупка формира Вселената ни

08.01.20170346

Големият взрив – нещото, което е довело до създаването на нашата Вселена, безспорно се е случило. То обаче поставя редица въпроси, които и днес са без отговор. Най-големият от тях е – какво е предхождало Големия взрив?