Разкриха тайната на построяването на древния град на инките Мачу Пикчу

Разкриха тайната на построяването на древния град на инките Мачу Пикчу

Мачу Пикчу, което в буквален превод означава Стар връх, е цял архитектурен комплекс, построен от инките през ХV век. На 2400 метра надморска височина в Андите се издигали дворци, храмове, домове и други необходими постройки за живота на около 1200 човека.

1

Мачу Пикчу

Мачу Пикчу - Последните теми и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Мачу Пикчу. Нашите статии за Мачу Пикчу от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Мачу Пикчу.
Мачу Пикчу - Мистериозни факти за Мачу Пикчу, които не знаете

Мистериозни факти за Мачу Пикчу, които не знаете

04.11.201604424

Призрачните руини на Мачу Пикчу са мечтана дестинация за всеки турист. Те са една от най-големите атракции на Южна Америка и най-известната останка от загиналата Империя на инките.

Мачу Пикчу - Сензация! Нови открития в Мачу Пикчу след повече от век

Сензация! Нови открития в Мачу Пикчу след повече от век

26.07.201602754

За първи път от повече от 100 години насам археолози направиха ново откритие сред руините на древния южноамерикански град Мачу Пикчу.

Мачу Пикчу - Мачу Пикчу или изгубеният град на Инките

Мачу Пикчу или изгубеният град на Инките

24.09.2010011684

Единственото убедително обяснение е, че Мачу Пикчу е бил изоставен преди инвазията на испанците и че по времето на испанското завоевание инките също не са знаели за неговото съществуване.

Мачу Пикчу - Осемте най-велики археологически находки

Осемте най-велики археологически находки

15.04.2010018369

3 века били нужни на археолозите да открият осем невероятни находки от изчезнали цивилизации. Сред тях са древния град Помпей, Мачу Пикчу, Теракотовата армия, гробницата на Тутанкамон и ледения човек.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни