Кое стихийно бедствие си ти според зодиакалния знак

Кое стихийно бедствие си ти според зодиакалния знак

В зависимост от зодията гневът на един човек може точно да се сравни с определено стихийно бедствие. Дали подпалвате атмосферата около себе си, или от отнасяте всичко като ураган, може да проверите според вашата зодия.

1

Буря

Буря - Новите заглавия и материали. Необясними явления, загадки и всичко относно Буря. Любопитни статии за Буря от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Буря.
Буря - Народни поверия: Как траките са предсказвали времето по Луната

Народни поверия: Как траките са предсказвали времето по Луната

21.02.20170920

До наши дни са достигнали много от методи на траките за прогнозиране на времето, които са доказали ефективността си. Използвани са в продължение на векове от нашите прадеди и са неизменна част от българските народни поверия

Буря - Народни предания: Как да предсказваме времето по облаците

Народни предания: Как да предсказваме времето по облаците

22.01.20170436

Особено неприветливо изглеждат синкавите и червеникавите облаци, и то ненапразно - те са сигурен предвестник за гръмотевични бури. Вижте кои са другите знаци в небето, че времето няма да е добро през утрешния ден

Буря - Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

10.01.20170800

Ако привечер забележите, че овцете изглеждат прекалено безгрижни и скачат радостно по тревата, очаквайте следващия ден да е прекрасен

Буря - Факти за светкавиците и мълниите

Факти за светкавиците и мълниите

21.08.201501347

Безспорно мълниите са едни от най-забележителните природни явления. Освен страхопочитание те будят и възхита с мощното си великолепие. По същество те са електрически заряд в атмосферата, проявяващ се обикновено по време на буря.

Буря - Мълния порази девойка, докато спи в дома си

Мълния порази девойка, докато спи в дома си

30.05.2014013419

Нетипичен инцидент се случи в сряда следобед в жилището на семейство от русенското село Ръжица. Кълбовидна мълния удари 16-годишна девойка, докато спи в дома си, пише Стандарт.

Буря - Сънища за вода

Сънища за вода

07.04.2014028358

Водата в съня е признак за обновяване. Вълните насън предвещават успехи в работата, ако са леки. Ако са бурни, това предвещава сериозна грешка от ваша страна.

Буря - Бурята може да причини халюцинации

Бурята може да причини халюцинации

24.09.201301327

На всеки се е случвало при ветровита буря да се почувства тревожен без видима причина, а звуците на силния вятър да не му позволяват да заспи с часове.

Буря - Народни поверия за люта зима

Народни поверия за люта зима

04.09.201305154

Наскоро кестените във Варна разцъфнаха за втори път тази година. Това според народните вярвания е знак, че идващата зима ще бъде необичайно студена.

Буря - Предвещания за времето по облаците и мъглата

Предвещания за времето по облаците и мъглата

11.03.201301389

По облаците и мъглата може да се предсказва времето. Ако сутрин над водата има мъгла, времето през деня ще е хубаво. Ако мъглата се вдига от водата нагоре, очаква се дъжд и буря.

Буря - Предвещания за времето по въздуха и вятъра

Предвещания за времето по въздуха и вятъра

04.02.201301663

По въздуха и вятъра може да се предвещава какво ще бъде времето. При вятър в следобедните часове се очаква рязко влошаване на времето на другия ден.